Pagina's

donderdag 26 juli 2012

Muggenziften, P-leed

Heeft u hem al gezien, de Haarlemse éénarmige bandiet die sinds kort Haarlem onveilig maakt? U gaat natuurlijk ook altijd met de auto naar de stad, en parkeert het liefst in de fonkelnieuwe Parkeergarage aan de Raaks. Die bij de Cronjé sla ikzelf altijd over, hoe prachtig en cheap hij ook is …te ver van het centrum. Het opheffen van het gratis buslijntje naar de Krocht is mijns inziens een gemiste kans. 

Maar 'we' hebben nog meer autoflats en kelders. Hemelsbreed is vanuit Noord de eerstvolgende bij het (centraal) Station. Helaas onbereikbaar als je niet eerst een minutieuze aanrij route hebt gepland. En mocht je in de buurt van de Appelaar aan het Spaarne/Damstraat geraken dan mag je blij zijn als één van de duurbetaalde plekken nog vrij blijkt. 


Van narigheid rijd je dan maar door naar De Kamp …vergane glorie, dus nee bedankt. En omdat je dan toch al zo zuidelijk zit kan je net zo goed doorgaan naar het Houtplein. Daar is het echter sinds de drastische ver-/herbouw van het provinciaal kantoor er ook al niet veel beter op. En daarnaast is het centrum vanaf die kant helemaal niet zo aantrekkelijk. 

En zo kom je na een omzwerving rond het centrum vanzelf uit bij de Raaks. Het nieuwe kloppende hart van de stad. Het cirkeltje compleet. Bij het verlaten van de kelder kom je bij de uitgang op het plein de genoemde éénarmige bandiet tegen. In een glazen kooi staat hij te schitteren. Sorry voor de gokkers, het blijkt namelijk een plattegrondmachine.


Het ding is natuurlijk bedoeld voor burgers en buitenlui uit den vreemden. Als die de Raaks überhaupt al weten te vinden. Ik durf het nog niet maar wat zou ie uitbraken als je aan die arm rukt …een papieren map anno 2012? In een tijd dat TomTom zelfs in je pink ingebouwd zit, een idiote investering. Ze mogen de weg ook gewoon aan de muggen vragen, zelfs als het niet in ABN is. Zo stug zijn we nou toch ook weer niet.


Een paar bordjes richting de VVV op het Verwulft was zeker ook geen optie! Het oerwoud aan gele wegwijsbordjes – waar je langzamerhand in de regio over struikelt – en de wild geparkeerde fietsen (alsof er nog geen fietsenrekken en stallingen genoeg zijn) maken het tot een helse tocht. Dat willen we onze gasten toch niet aandoen.


Gelukkig waren andere plekken binnen Haarlem wel goed bereikbaar en kon ik ondanks de blauwalg bij de Veerplas genieten van de zon, het groene gras en een lazy afternoon.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten