Pagina's

donderdag 18 oktober 2012

DekaMarkt proeftuin


Jahoor, hij is open. De vernieuwde DekaMarkt in ons pittoreske dorpje Santpoort-Noord. Meer dan een volle week waren ze dicht. Gelukkig hadden ze een extra buslijn geopend naar de eerstvolgende super, want anders was menig dorpeling vast kwijnend verhongerd.

Het grauwe geel van de huisstijl lijkt te zijn ingewisseld voor whitewashed beige. Veel grenen en roestvrij staal, een open karakter en het gevoel van een markt lijkt de toverformule te zijn die ze achter de schermen voor een totaal beleving hebben uitgedokterd. Het ziet er in ieder mooi strak en afgewerkt uit. Chapeau voor het noeste werk, een metamorfose in korte tijd.


Zelfs special effects worden niet geschuwd in deze boodschappen vallei. Een rookmachine maakt van poldergroen een ware jungle ervaring …hoop enkel niet dat ik daar achter het gordijn koppensnellers ontwaar. Ook de computer sluipt de super binnen. De zelfscanner en de hypermoderne weegmachine zal kooplustigen nog regelmatig hoofdbrekens bezorgen. Een cursus schijnt in de maak te zijn.


Over bezorgen gesproken, "we got him": De DekaDrive© In aansluiting met het concept van de welbekende Mac kan je via internet bestellen, plannen en ophalen. Het is enkel jammer dat ik geen auto heb. Gelukkig hebben ze een actie lopen en misschien win ik wel zo'n fiets met zo'n kek boeren krat voorop. Voorlopig kunnen we weer eten uit de eigen 'proeftuin', en daar heb ik dat stukje lopen best voor over.


4 opmerkingen:

 1. Is dat "rookgordijn"nog een beetje toegankelijk voor mensen met longproblemen ? Of geeft het zoveel "asem" dat je longpatiënten van de groenteschappen af moet slaan ???

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou hebben wij in Zwaag een supergrote DekaMarkt, inclusief een eigen parkeergarage eronder. Alles kun je er krijgen, tot aan warme gegrilde kip-zooi aan toe.
  Maar een DekaDrive heb ik bij mij in Zwaag nog niet kunnen ontdekken. Maar goed ook, zo kom ik in elk geval dagelijks aan mijn wandelquotum. Als je dat zo nomen mag tenminste.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Evert. Er lagen, een beetje weg geschoffeld onder de groenten, maar een stuk of drie uitgeteld. Nee zonder gekheid, ik weet niet eens wat het precies is, ben verder ook niet in de buurt meer geweest. Ondanks dat de zaak groter is geworden was het zo stampend druk met nieuwsgierigen dat we ons er een baan doorheen moesten hakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ZvA Familie van de oprichter woont hier in de buurt, dus denk ik dat ons dorp altijd een mooie testcase is voor nieuwe probeersels. Zo hebben wij hier een portier en valid service ;-)

  BeantwoordenVerwijderen