Pagina's

dinsdag 31 mei 2011

Grollen aan het Spaarne


Een paar weken geleden werd ik in mijn social media netwerk er op gewezen, dat aanstaande zaterdag De Comedy Club in Haarlem neerstrijkt. De uit Amerika overgewaaide trend van stand-up comedians, de grappen en grollen revue heeft eindelijk Haarlem bereikt. Deze Nederlandse versie zal wel vertolkt worden door vooral jolige Amsterdammers. Maar dat mag de pret niet drukken, er komt al genoeg talent uit onze wereldstad aan het Spaarne. Het brengen van grappen zit daar doorgaans niet tussen maar het waarderen misschien wel des te meer. Ik heb in ieder geval gelijk online kaarten gekocht.

Het hele gebeuren speelt zich af in het FIT theater. Ja dat klinkt inderdaad als zo’n mega sporthonk waar vlotte jongens en meisjes onder het juk van een abonnement tegen elkaar op lopen te zweten. Nee FIT staat voor ‘Figee Innovatie Theater' en is een hersenspinsel van Jisk Boschma, de Haarlemse kantoorinrichter. Het is niet echt een theater maar meer een soort multifunctionele restruimte met een bar en een podium. Verscholen in een uithoek van de Waarderpolder in de voormalige bedrijfshal van Figee. U weet wel waar voorheen kranen en bruggen als lego-max in elkaar werden gepuzzeld.

Voor a.s. zaterdag schijnt het uitverkocht te zijn. Leuk en eens zien of deze vorm van humor bij de 'houten' Haarlemmers wil indalen. Het is een moeilijk publiek en daardoor vaak een testcase voor menig initiatief. Een crime voor aanstormend talent en vaak nog een nachtmerrie voor de reeds gelauwerde artiest. Maar lukt iets hier dan lukt het anywhere en kent de toekomst enkel nog maar succes.

Wordt het een totale mislukking, valt er een enkele holle lach. Jammer maar ach, na ons de zondvloed en stappen we voor een herkansing gewoon vrolijk met zijn allen op de Ark van Noach. Die ligt daar namelijk aan de kade ...of zou die niet op New-York varen?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten