Pagina's

donderdag 7 maart 2013

Fun Village Velsen


Gepubliceerd op Dichtbij.nl/Kennemerland

Gaat Fun Village Velsen er nou wel of niet komen?
Over Fun Village wordt al meer dan een jaar gesproken. Het lijkt erop dat ondanks de crisistijd – je verwacht dat knopen vlot worden doorgehakt – er enkel maar een beetje heen en weer wordt geschoven. 


Zuiderscheg
Het plan is om de noordpunt van het recreatiegebied Spaarnwoude te herontwikkelen. De Zuiderscheg is dat rare stukje niemandsland gelegen tussen de twee snelwegen die richting Velser- en de Wijkertunnel leiden. Nou ja niemandsland, de voormalige Reinunie (tegenwoordig HVC inzameling) heeft er zijn thuishaven met zijn welbekende afvalbrengstation. Waar het afvalscheiden op een hoger plan wordt gezet en een persmachine zijn brute krachten vertoond. Dat is al een attractie die een bezoek de moeite waard maakt. 

Verder vind je er een modelvijver – nee dat is niet zoiets als een modelwoning – voor de fervente bouwers van vaartuigen op schaal, een IJsbaan (o, sinds wanneer?), een hondenschool en een hobbelige terrein voor de jongens en meisjes met Indiana Jones ambities. Waar ze met hun uit de kluiten gewassen vierwielers rond kunnen crossen.

Toekomstvisie
Het plan Fun Village bevat een groot aantal outdooractiviteiten, een outletcenter en een Kids Valley. Dus voor pa, moe en kroost wat te doen. Een complete belevingswereld. Ik zou zeggen maak er gelijk een aanlegsteiger voor de Fast Ferry en trek spoorrails – de helft ligt nog langs de TaTa steel promenade – voor een grappig Californiaans eco-trammetje, die daar vandaan naar het strand en de vishaven op en neer rijdt. Krijgt de boel meer samenhang en heeft iedereen er wat aan.

Raadsvergadering
Vanavond (donderdag 7 maart 2013) staat het plan weer eens op agenda van de Raadsvergadering. Het bestemmingsplan voor het gebied moet worden gewijzigd. En aangezien iedereen bang is voor negatieve reacties van omwonenden, de plaatselijke winkeliers, MKB Noord-Holland en elkaar, is de vraag die nu op tafel komt te liggen 'of deze wijziging wel mag' van de Provincie. Nou dat schiet lekker op.

Het plan past mijns inziens prachtig in de Visie van 2025, maar om nou te wachten met uitvoeren tot dat jaar! In plaats enkel als een soort poortwachter van de Amsterdamse sluizen te fungeren zou 'men' eens moeten doorpakken in IJmuiden. Was altijd in de veronderstelling dat het meer aanpakkers dan doorschuivers waren.

De raadsvergadering is overigens openbaar en vindt plaats in het Tata Steel stadion, Minister van Houtenlaan 123 in velsen-Zuid om 19.30 uur. En met een beetje mazzel ook live te volgen via Seaportfm.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten