Pagina's

woensdag 23 januari 2013

Er was eens: La Place


Net als Hans in de Telfort commercial, hebben wij in onze leefsituatie – gedwongen door de omstandigheden – forse stappen achterwaarts gemaakt. Dat klinkt wel heel erg negatief, laten we voor het goede onze Hans even citeren: 'ik vind het wel verfrissend'. De dikke beurs, auto en koophuis eruit en voortaan dubbeltjes omdraaien, bonnetjes sparen en creatief de bakens verzetten.

Mijn vrouw en ik zijn vaak in het centrum van Haarlem te vinden. Bakkie doen, beetje funshoppen en oriënteren op de trends. Door de jaren heen heb je dan zo je vaste routes en prettige spots voor het één en ander gevonden. Tegenwoordig lopen we – ipv met een grote boog – ook maar eens de formuleshops en locaties binnen. Het grote onbekende tegemoet, op zoek naar een prijzenslag.

De V&D – u weet wel, die goliath die tegen Van der Pigge aan schurkt – loop ik normaal gesproken alleen binnen voor de horlogeservice. Een beetje vreemde man daar achter de balie, werkt er al decennia, maar straight to the point. Op de bovenste verdieping van het complex zit La Place, waar we kortingsbonnetjes voor hadden opgedoken.

Het is een soort culinaire Efteling, een beetje smoetsig hier en daar. Men probeert er een illusie te wekken van een soort smaakvolle keuken waar je doorheen mag dartelen met je plastic dienblaadje. Ze doen hun best hoor, de veelal jongelingen die ik er spotte, maar ze stralen niet echt het enthousiasme uit van horecatijgers.

Een broodje beenham en de ander met kruidkaas, met 2 cappuccino's waar duidelijk de liefde bij ontbrak. De prijs was schrikbarend laag ...net als de smaak. Bij het broodje beenham van mijn plaatselijke snackbar moet ik altijd oppassen dat ik niet mijn eigen vingers opeet. Dat was bij deze niet het geval. Braaf aten we zoveel mogelijk op, maar zwaaiden uiteindelijk een halve kruidkaas richting het zwarte gat van de op
ruimband.Jammer van de smaak en de sfeer want het uitzicht is daar retegoed. Leuk was wel dat een marketingmeneer of mevrouw spontaan reageerder op mijn klaagtweet (zie onder). Het zal mij benieuwen wat ik eerdaags in mijn brievenbus vind. En uiteraard pakken we de handschoen op voor een herkansing. 


2 opmerkingen:

 1. Hallo Robert,
  Bij Jansje in de Grote Houtstraat is het uitzicht minimaal maar de broodjes heerlijk. Een aanrader!
  Xandra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, en bij Jansje hebben ze weer een hele toffe bediening ;-) Bedankt voor de tip. Overigens zit er een nieuwe veelbelovende koffietent naast Hotel Die Raeckse. Maar niet verder vertellen hoor, anders wordt het daar zo druk.

   Verwijderen